Riina Katajavuori: Wenla Männistö

Wenla Männistö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Myönnän, etten ole lukenut Aleksis Kiven Seitsemää Veljestä muuta kuin pätkän kouluaikana. Mutta pääasiat jäivät mieleen: seitsemän orpoa poikaa, jotka asuvat keskenään, eivätkä opi lukemaan.

Riina Katajavuoren Wenla Männistö -kirjassa on myös seitsemän syrjäytymisvaarassa olevaa veljestä, mutta he eivät olekaan keskiössä. Päähenkilöinä ovat naiset. Alli katselee poikiaan pilven reunalta, pesijä Kajsa antaa oman sävynsä kaupunginosan arjen katsantaan ja kätilön isätön tyttö Wenla Männistö koittaa miettiä kukkeimmassa iässään, kenet veljessarjasta ottaisi. Vaikka veljekset kokevat tietenkin kasvun teoksen aikana, suurimman kasvun kokee Wenla, jonka hormonit eivät toki lakkaa hyrräämästä, mutta asettuu hän kuitenkin.

Teksti rullaa, koska se on kirjoitettu miltei näytelmä muotoon. Rikkaassa kielessä ja kuvailussa pääsee Katajavuoren runoilijatausta oikeuksiinsa. Alkuperäisen Seitsemän veljeksen hengessä myös Wenla Männistössä on lauluja, joiden avulla päästään syvemmälle päähenkilöiden pääkopan sisälle.

Jollet Aleksis Kivea jaksa lukea, lue edes tämä.

Mari

Turussa asuva sudeettisavolainen Mari on kansatieteestä valmistunut miltei kaikkiruokainen bibliofiili. Kaikkein lähinnä sydäntä ovat elämänkerrat, sarjakuvat sekä spefi. Minua voi stalkata netissä oikealla nimelläni ja nimimerkin Seregi eri variaatioilla. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 242 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...