Fiona Barton: Yksi meistä katoaa

Yksi meistä katoaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Rikoskomisario Elise King on joutunut jäämään sairauslomalle työstään pienessä Ebbingin kaupungissa rinnanpoistoleikkauksen vuoksi. Jostain syystä hän pyrkii kätkemään sairautensa työtovereiltaan ja muilta kyläläisiltä mahdollisimman tarkkaan. Samaan aikaan olisi tietysti pysyttävä poissa poliisin tehtävistä, mutta kun kylän asukas, rikas liikemies Charlie, katoaa riitaa herättäneiden musiikkifestivaalien aikana, ei Elise pysty hillitsemään poliisia itsessään. Tietolähteitä riittää ilman kollegojakin: eniten mukana on Dee, joka siivoaa useimpien kyläläisten asuntoja ja tietää luonnollisesti yhtä sun toista ja on myös innokas kertomaan havainnoistaan Eliselle. 

Mutta murhahan sitten tapahtuu, kun kerran dekkari on kyseessä. Koska luemme perusbrittidekkaria, paljastuu tapahtumien taustalta erinäisiä salaisuuksia ja menneisyydestä vaanivia salaliittoja. Kirja rakentuu erilaisille aikatasoille ja äänessä ovat useat eri kertojat, enimmäkseen juuri Dee ja Elise. 

Fiona Barton on aina ollut ihan kelpo dekkaristi, ja samaa tasoa on myös tämä uusi kirja, joka aloittaa Elisen tutkimuksista kertovan sarjan. Siinä on todellakin jotain hyvin brittiläistä; miljöö toi kovasti mieleen viime vuonna suomeksi ilmestyneen Clare Mackintoshin Tummat vedet -kirjan. Molemmat ovat mukavaa luettavaa perinteisen dekkarin ystäville.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...