Mary Higgins Clark: Yksin vain

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Menestyvän sisustussuunnittelijan Zan Morelandin elämää voisi pitää täydellisenä, vaikka hänen koko elämäänsä juuri nyt varjostaa jokaisen äidin pahin tragedia. Hän erosi lyhyestä avioliitostaan jo ennen pojan syntymää ja siitä lähtien he elivät vain toisilleen. Hänen poikansa Matthew kidnapattiin kolmevuotiaana eikä poikaa ole nähty nyt pariin vuoteen.

Kun poliisit penkovat todisteita, käy ilmi hämmästyttäviä asioita: Zan itse näyttää napanneen poikansa! Häntä kuulustellaan ja hänelle esitetään kuvanauha, jota kukaan ei voi kiistää… vai voiko sittenkin? Elämästä on tullut kammottavaa painajaista jo pelkästään pojan katoamisen takia, mutta nyt tulee ilmi myös jotain muuta. Hänen luottokorttiaan on käytetty, hän näyttää ostaneen vaatteita ja tilanneen tavaroita, hänen tililtään häviää rahaa ja lentolippu Buenos Airesiinkin on maksettu. Tätä Zan ei todellakaan ole itse tehnyt, vaikka hän jo alkaakin hädissään epäillä omaa mielenterveyttään sekä sitä, kärsiikö hän jostain omalaatuisista muistikatkoksista. Kaikki hänen ympärillään ovatkin sitä mieltä, että Zan on sairas ja stressaantunut.

Häntä vastaan on jopa todistajia. He ovat nähneet hänet, sopineet tapaamisia pojan kidnappauksen aikaan ja kun valvontakamerakin todistaa hänen olleen läsnä, voiko hän vain kieltää kaiken? Samaan aikaan eräälle papille tehdään synnintunnustus, joka on vaarallinen sekä tunnustajalle että papille. Mutta myös pienelle pojalle kaukana omasta äidistään…

Sekä media että poliisit ovat jo leimanneet Zanin syylliseksi, kun alkaa tapahtua. Eräs nainen löytää pienen lapsen tekemän piirroksen, toinen nainen puolestaan ihmettelee kamerakuvissa näkyviä kenkiä ja pientä eroa. Onko joku esiintynyt Zanina ja siepannut pojan ja pitää häntä edelleen vankina aikomuksena hyötyä tilanteesta tai kostaa jotakin? Kuka voi olla näin julma ja miksi?

Kirja on jälleen Mary Higgins Clarkilta taattua trilleriä ja jännitystä, joka pistää lähes pureskelemaan kynsiään sekä raivoamaan hiljaa mielessään. Suosittelen kaikille jotka pitävät hämäävistä ja monimutkaisista, hyvin suunnitelluista rötöksistä ja juonista sekä niiden lopullisista ratkaisuista.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 176 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...