Marisha Pessl: Yönäytös

Yönäytös

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ashley Cordova on maineikkaan, mutta julkisuutta välttelevän elokuvaohjaaja Stanislas Cordovan tytär. 12-vuotiaana Ashley oli pianistinero, mutta 24-vuotiaana hänet löydetään kuolleena aution varastorakennuksen hissikuilun pohjalta.

Omituisesta kuolemantapauksesta kiinnostuu Scott McGrath, pitkän linjan tutkiva journalisti. McGrath ei ole ensimmäistä kertaa Cordovan suvun kanssa tekemisissä: edellisellä kerralla anonyymi vinkkipuhelu Stanislas Cordovan hämäräperäisistä puuhista johti McGrathille työn ja avioliiton menetykseen. Tästä huolimatta McGrath ei voi jättää asiaa rauhaan, vaan alkaa tutkia Ashleyn kuolemaa.

Avukseen McGrath saa – tai joutuu ottamaan – kaksi nuorta newyorkilaista, Noran ja Hopperin. Heilläkin on omat yhteytensä Cordoviin ja omat piilevät motiivinsa osallistua tutkimuksiin. Tutkimukset vievät kolmikon New Yorkin ja ihmismielen hämäräperäisimmille puolille. Cordova tunnetaan järkyttävien ja kiellettyjen kauhuelokuvien ohjaajana, eikä hänen elämässään tunnu olevan mitään normaalia.

Yönäytös on melkoinen tiiliskivi, mutta kiehtova sellainen. Tarina tempaa mukaansa, Marisha Pessl on kehitellyt oudon maailman. Kirjaan liittyy lisämateriaalia, jota pystyy avaamaan älypuhelimen avulla, mutta ilmankin kirjan maailmassa on sulattelemista. Yönäytös on tunnelmallinen kirja, johon kannattaa tutustua, jos nauttii oudoista tunnelmista ja hiipivästä jännityksestä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...