Otso Kantokorpi: Johdatus baarisököön

Johdatus baarisököön

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä pieni kirja tutustuttaa lukijan pokeripeleistä suomalaisimpaan, sököön, ja nimenomaan siten, kuin sitä baareissa pelataan. Rennosti, mutta vakavasti. Ilman vihreää verkaa, nuhjuisilla pelikorteilla. Pöytä täynnä pikkurahaa, ei pelimerkkejä.

Otso Kantokorpi esittelee sökön ja pokerin historiaa lyhyesti, selittää pelin säännöt sellaisella huolellisuudella, että pelin pelaaminen käy näillä opeilla vaivattomasti ja sukeltaa sitten todelliseen asiaan: henkilökohtaiseen sököhistoriaansa ja erään punavuorelaisen peliporukan sökökulttuuriin.

Siinä piilee tämän kirjan todellinen hienous. Sökön säännöt nyt oppii mistä tahansa, mutta tällaista syvällistä pelikulttuurin ja pelaamisen estetiikan arvostusta ja välittämistä kohtaa harvoin. Tämän kirjan kirjoittaminen on ollut merkittävä pelikulttuurillinen kulttuuriteko, josta Kantokorpi ansaitsee täyden tunnustuksen.

Kirja täyttää ensiluokkaisen pelikirjan olennaisimman vaatimuksen: sen luettuaan tekee mieli päästä pelaamaan sököä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 274 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...