Rob Beattie: Korttipelit : Pelit, temput ja taidot

Osta kirja itsellesi

Tästä kirjasta löydät 52 korttipelin säännöt, 52 kortteihin liittyvää taitoa ja 52 taikatemppua korteilla. Tyylikäs kovakantinen kirja on ulkoasultaan selkeä ja helppolukuinen.

Korttipelikirjaksi se on keskinkertainen, etenkin ainoaksi kirjaksi, sillä valikoimista puuttuu monta peruspeliä. Toisaalta tilaa on hukattu esimerkiksi bridgeen, jolle ei tällaisessa kirjassa pitäisi olla sijaa. Pokerista esitellään vain vetopokeri, mikä on nykyaikana todella kummallinen ratkaisu. Missä ovat texas hold’em ja muut nykyään pelatut pokeripelit?

Kirjan valikoimassa on kuitenkin muutama oikein oiva ja tutustumisen arvoinen peli, etenkin trucia suosittelen lämpimästi. Se on yksi parhaista kaksinpeleistä ja on hienoa, että se yleistyy kirjoissa.

Taito- ja temppupuoli on antoisampi ja tekee kirjasta kiinnostavan. Taidoissa opetetaan perusteita, kuten sekoittamista, nostoja ja jakamista, mutta myös erilaisia taikatempuissa tarvittavia huiputuksia ja silmänkääntötemppuja. Temppupuolella on joukko taikatemppuja, jotka vaihtelevat yksinkertaisesta haastavaan. Temput on esitelty siinä määrin innostavasti, että niitä tekee oitis mieli kokeilla.

Korttipelit on hyvä kirja, mutta ainoaksi korttipelikirjaksi se ei riitä. Siihen tarkoitukseen voisin suositella vaikkapa syksyllä 2010 ilmestyvää omaa korttipelikirjaani — tämä on toki kaikkea muuta kuin puolueeton mielipide.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...