Derren Brown: Miten mieltä hallitaan

Miten mieltä hallitaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mentalisti Derren Brown on tv-tähti, joka kykenee ilmiömäiseen mielenhallintaan. Ketäpä ei siis kiinnostaisi kirja, jossa Brown kertoo, miten ihmismieltä hallitaan? Odotukseni olivat hieman ristiriitaiset — en ole katsonut Brownin ohjelmia, mutta tiedän perusidean — ja niin vain kirja onnistui yllättämään.

Opetettavat tekniikat keskittyvät lukijan oman mielen hallintaan. Brown opettaa perinteisiä ja erittäin hyvin toimivia muistitekniikoita, joiden avulla voi painaa mieleensä vaivattomasti pitkiäkin listoja. Nimet ja numerot eivät unohdu enää koskaan, jos näet vaivaa Brownin tekniikoiden parissa.

Toinen aihe on hypnoosi ja suggestio. Hypnoosin todellisuus on kiistelty aihe ja Brown — taidokas hypnotisoija — tarkastelee sitä skeptisesti ja monin tavoin. Oli hypnoosi todellinen tila tai ei, se toimii ainakin jossain määrin ja Brown pohtii syitä ja kertoo, mitä hyödyllistä hypnoosilla on tehtävissä. Samantapaista tarkastelua kohdistetaan valheenpaljastukseen ja NLP-tekniikoihin.

Lopuksi Brown, entinen kiihkouskovainen, antaa kyytiä näennäistieteille ja huteralle ajattelulle. Mistä johtuu usko yliluonnolliseen, miten vaihtoehtoiseen lääketieteeseen pitäisi suhtautua ja miten meediot, puoskarit ja psyykikot toimivat. Kun lukee tästä kirjasta kylmiltään lukemisesta, ei enää koskaan lankea psyykikoiden viekoituksiin.

Miten mieltä hallitaan on kaikinpuolin taidokas kirja, joka on kirjoitettu erittäin hauskasti ja mukaansatempaavasti. Täytyisi varmaan tutustua Brownin tv-sarjoihin. Kirjasta oppii hyödyllisiä tekniikoita ja järkeviä ajatuksia, joiden avulla pystyy olemaan paremmin mielensä hallinnassa — ja toki muutaman tempun, joilla voi päteä kavereille. Mikään taikatemppuopas tämä kirja ei kuitenkaan ole, vaikka Brownin opettamat muistitaidot melkoista magiaa ovatkin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...