Francis Wheen: Kuinka humpuuki valloitti maailman

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Francis Wheen höykyttää kirjassaan kiukkuisasti kaikenmaailman humpuukia, joka maailmassa vallitsee. Osansa saavat käärmeöljykauppiaat, uskonsoturit, tieteenvastustajat, talousfundamentalistit, new age -mystikot, radikaalit postmodernistit ja muut valistuksen hengen ja järjen valon viholliset. Aina ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Kirja on viihdyttävä, jos kohta hitusen ylimalkainen ja luettelonomainen kaikessa tylyytyksessään. Pahin ongelma lienee se näille kirjoille tyypillinen: kirjan lukijat ovat valmiiksi samaa mieltä ja ne, joille kirja voisi olla jonkinasteinen herätys, eivät sitä lue tai jos lukevat, vastustavat valmiiksi. Tavallista vasemmistolaisuussyytöstä Wheenille on kuitenkin vaikea esittää, sillä Wheen iskee armotta oikealle ja vasemmalle.

Puutteistaan huolimatta tämä kirja on kelvollinen katsaus siihen humpuukiin, joka järjen valoa maailmanlaajuisesti sumentaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...