Francis Wheen: Kuinka humpuuki valloitti maailman

Osta kirja itsellesi

Francis Wheen höykyttää kirjassaan kiukkuisasti kaikenmaailman humpuukia, joka maailmassa vallitsee. Osansa saavat käärmeöljykauppiaat, uskonsoturit, tieteenvastustajat, talousfundamentalistit, new age -mystikot, radikaalit postmodernistit ja muut valistuksen hengen ja järjen valon viholliset. Aina ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Kirja on viihdyttävä, jos kohta hitusen ylimalkainen ja luettelonomainen kaikessa tylyytyksessään. Pahin ongelma lienee se näille kirjoille tyypillinen: kirjan lukijat ovat valmiiksi samaa mieltä ja ne, joille kirja voisi olla jonkinasteinen herätys, eivät sitä lue tai jos lukevat, vastustavat valmiiksi. Tavallista vasemmistolaisuussyytöstä Wheenille on kuitenkin vaikea esittää, sillä Wheen iskee armotta oikealle ja vasemmalle.

Puutteistaan huolimatta tämä kirja on kelvollinen katsaus siihen humpuukiin, joka järjen valoa maailmanlaajuisesti sumentaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.