Italo Calvino: Jos talviyönä matkamies

Osta kirja itsellesi

Jos talviyönä matkamies alkaa, kun päähenkilö, Lukija, ostaa Italo Calvinon teoksen Jos talviyönä matkamies ja alkaa lukea sitä. Kirja jää valitettavasti kesken: ensimmäinen painoarkki toistuu yhä uudestaan ja uudestaan. Lukija vaihtaa kirjan uuteen kappaleeseen, mutta huomaa saaneensa aivan toisen kirjan – joka sekin jää kesken!

Lukija, ja sitä kautta lukija, saa eteensä lopulta kymmenen eri kirjan alut; kaikki kirjat edustavat hyvinkin erilaista kirjallisuutta. Samalla seurataan Lukijan (ja Lukijattaren) tarinaa kirjojen maailmassa. Lukija (pienellä alkukirjaimella) saa kohdata sekä erilaisia kirjallisuuden lajeja että erilaisia tekijöitä kirjallisuuden maailmassa.

Jos haluaa lukea kokeellista ja kirjallisuuden konventioilla leikittelevää kirjallisuutta, Jos talviyönä matkamies on hyvä kirja aloittaa. Kokeilevuudestaan huolimatta se on hyvin luettava: Lukijan seikkailu alkavien kirjojen parissa on mukaansatempaava. Harmi vain, että kaikki kirjat jäävät kesken – joitakin kirjoista olisi hyvinkin mielellään jatkanut pidemmällekin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...