Sarah Waters: Yövartio

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yövartio heittää lukijan suoraan sodan sydämeen. Kirja on täysin fiktiivinen, mutta Waters saa tekstin heräämään eloon tarkalla historiallisella tutkimustyöllään. Waters on yleensä keskittynyt 1800-lukuun, joten kirja on Watersin tuotannossa aivan omaa luokkaansa.

Kirjassa käsitellään joukkoa naisia Lontoossa sodan aikana, ennen ja jälkeen. Kirja alkaa lopusta ja etenee kohti alkua eli aikaa ennen sotaa. Watersin kirjojen yhtenä vahvana elementtinä on aina ollut lesbolaisuus, mistä saa harvoin lukea näin hyvää kaunokirjallisuutta. Aiheesta ei mässäillä ja ihmisiä riittää jokaiseen junaan.

Yövartiossa saa lukea raadollisista ihmissuhteista, kokea sodan kauhut ja nauttia aidosta historiallisesta Lontoosta.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...