Jon Ronson: Vuohia tuijottavat miehet

Vuohia tuijottavat miehet

Osta kirja itsellesi

Miksi miehet tuijottavat vuohia? Koska he ovat Yhdysvaltojen armeijan erikoisjoukkoja ja haluavat tappaa vuohen pelkällä katseella. Oikeanlaisella henkisellä valmistautumisella tällaisen — ja seinien läpi kävelemisen — pitäisi olla pikku juttu.

Tämä kirja kertoo pääasiassa siitä, miten Vietnamin sodan jälkeisessä traumatisoituneessa ilmapiirissä tuoreet new age -ideat löysivät otollista maaperää Yhdysvaltojen armeijan tiedustelussa. Syntyi Jim Channonin Ensimmäisen maailmanpataljoonan opas, melkoisen radikaali näkemys uudenlaisesta armeijasta.

Channonin ideat eivät tietenkään toteutuneet, mutta ne jäivät kytemään ja vuosikymmenten varrella niistä kehkeytyi kaikenlaista kummaa. Sitä kaikkea kolumnisti Jon Ronson tässä kirjassa esittelee. Yhteyksiä nykypäiväänkin on: Irakin sodan aikaiset kidutusskandaalit, muun muassa, juontavat Ronsonin mukaan juurensa näihin new age -ajatuksiin.

Kirjaa lukiessa ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Jutut ovat hauskoja, kummallisia ja häiritseviä. Kerrotun todenmukaisuus mietityttää. Todisteita ei ole, vain satunnaisten ihmisten väitteitä. Kaikkea ei haluaisi uskoa todeksi, mutta toisaalta Ronson esittää asiansa varsin helposti nieltävässä paketissa. Erikoisia juttuja, kaikin puolin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Kirjaan perustuva elokuva on muuten loistava. George Clooney, Jeff Bridges ja kumppanit ovat loistavan muikeassa vireessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...