Luan Starova: Vuohien aika

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Makedonia, Jugoslaviassa toisen maailmansodan jälkeen. Sota on ohi ja kommunismin nousun aika on edessä. Tarvitaan vain uusi ja uljas työväenluokka rakentamaan sillat ja rautatiet ja työskentelemään tehtaissa. Se työväenluokka saadaan kaupunkeihin muuttaneista vuohipaimenista, kunhan mokomat vain saadaan luopumaan vuohistaan.

Vuohet tosin ovat elämän ja kuoleman kysymys köyhissä perheissä. Lasten selviäminen hengissä riippuu siitä, onko vuohia tuottamassa maitoa. Vuohet ovat perheenjäseniä, joten puolueen on vaikea ajaa vuohien hävitystä läpi. Seuraa välien kiristymistä ja tiivistä tunnelmaa, kun asukkaat pelkäävät vuohiensa puolesta ja puolueen hallinto kiristelee hampaitaan pohtiessaan, miten vuohista päästään eroon.

Kirjan päähenkilönä on kertojan isä, Albaniasta muuttanut intellektuelli, joka saa yllättävän ystävän vuohipaimenten johtajasta Çangasta. Kirja perustuu kirjailijan omaan elämään.

Tartuin kirjaan, koska sain tästä kuitattua maahaasteeseen Makedonian. Kannatti – Vuohien aika on viehättävä kertomus ihmisistä ja vuohista kommunismin jaloissa. Keskuskomiteat haluavat modernin työväenluokan, vuohiaan rakastavat ihmiset haluavat vuohensa. Kuka voittaa ja millä hinnalla? Pisteet Lumi-kustannukselle, albaniankielistä kirjallisuutta ei ole tungokseksi asti suomennettu.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...