Jeff VanderMeer: Hävitys

Hävitys

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Alue X eristettiin vuosikymmeniä sitten alueen jouduttua tuntemattoman voiman vaikutuksen alaiseksi. Alueelle on lähetetty retkikuntia ennenkin, vaihtelevalla menestyksellä. Kahdennentoista retkikunnan muodostavat biologi, psykologi, antropologi ja maanmittari. Kirjan kertojana toimii biologi, joka kuvailee tuntemuksiaan retkikunnan matkalta.

Heti matkan alussa törmätään kummalliseen tilanteeseen. Kartan mukaan perusleirin lähistöllä ei pitäisi olla mitään ihmeellisempää, mutta siinä se on: torni. Tai torniksi biologi sen mieltää, vaikka rakennelma ei nousekaan maan pinnasta kuin parikymmentä senttiä vaan sen sijaan jatkuu maan alle. Tornin kartoitus suistaa retkikunnan raiteiltaan – ulkoiset ja sisäiset jännitteet ovat liikaa jo heti tutkimusmatkan aluksi.

Jeff VanderMeer on erinomainen oudon kirjallisuuden mestari (Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki on syystä arvostettu), eikä Hävitys petä. Kirjan maailma on aivan herkullisen omituinen. Stalker tulee mieleen hakemattakin, mutta muuten tunnelma on miellyttävän omaperäinen. Epäilemättä joidenkin mielestä Hävitys on jopa raivostuttavan epämääräinen ja epäluotettava tai liian sisäänpäinkääntynyt ja varpaitaan tuijotteleva, mutta minä aion jatkaa matkaa Eteläraja-trilogian jo tänä vuonna ilmestyvien jatko-osien parissa takuuvarmasti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...