Jeff VanderMeer: Hallinta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eteläraja-trilogia alkoi aavemaisella Hävityksellä. Nyt palataan Alue X:ltä takaisin ihmisten ilmoille Etelärajan tutkimuskeskukseen tarkastelemaan kahdenneltatoista tutkimusretkeltä palanneita biologia, maanmittaria ja antropologia.

Tarkastelijana on John Rodriguez eli Control, joka on noussut Etelärajan tutkimuskeskuksen uudeksi johtajaksi entisen kadottua. Control toimii samalla mystisen Keskuksen agenttina, jonka tehtävänä on selvittää, mitä tutkimuskeskuksessa on tekeillä. Ainakin vastustusta riittää: apulaisjohtaja Grace ei oikein hyväksy Controlia.

Controlin huomio keskittyy pian biologiin, josta ei tahdo irrota oikein mitään. Biologi pitää sitkeästi kiinni tarinastaan: hän ei muista mitään Alue X:stä. Toisaalta Control yrittää perehtyä edellisen johtajan jättämään perintöön.

Kuten Hävityskin, myös Hallinta on vaikea, hitaasti aukeava kirja. Lukeminen vei hyvinkin pari viikkoa, vaikka kirja ei mikään tiiliskivi olekaan. Sisältö on kuitenkin tiivistä. Loppu on sen verran kiehtova, että se palkitsee lukukokemuksen ja toisaalta pakottaa tarttumaan kolmanteen osaan (Hyväksyntä).

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...