Jeff VanderMeer: Hallinta

Hallinta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eteläraja-trilogia alkoi aavemaisella Hävityksellä. Nyt palataan Alue X:ltä takaisin ihmisten ilmoille Etelärajan tutkimuskeskukseen tarkastelemaan kahdenneltatoista tutkimusretkeltä palanneita biologia, maanmittaria ja antropologia.

Tarkastelijana on John Rodriguez eli Control, joka on noussut Etelärajan tutkimuskeskuksen uudeksi johtajaksi entisen kadottua. Control toimii samalla mystisen Keskuksen agenttina, jonka tehtävänä on selvittää, mitä tutkimuskeskuksessa on tekeillä. Ainakin vastustusta riittää: apulaisjohtaja Grace ei oikein hyväksy Controlia.

Controlin huomio keskittyy pian biologiin, josta ei tahdo irrota oikein mitään. Biologi pitää sitkeästi kiinni tarinastaan: hän ei muista mitään Alue X:stä. Toisaalta Control yrittää perehtyä edellisen johtajan jättämään perintöön.

Kuten Hävityskin, myös Hallinta on vaikea, hitaasti aukeava kirja. Lukeminen vei hyvinkin pari viikkoa, vaikka kirja ei mikään tiiliskivi olekaan. Sisältö on kuitenkin tiivistä. Loppu on sen verran kiehtova, että se palkitsee lukukokemuksen ja toisaalta pakottaa tarttumaan kolmanteen osaan (Hyväksyntä).

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 194 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...