Jeff VanderMeer: Hyväksyntä

Hyväksyntä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hyväksyntä päättää Eteläraja-trilogian, jossa on kartoitettu mystistä Alue X:ää ja sitä tutkivien henkilöiden sielunmaisemia. Tässä kolmannessa osassa Alue X on jyrännyt koko Eteläraja-laitoksen. Vanhat tutut päähenkilöt selvisivät kuitenkin tuhosta ja etsivät totuuksia: miksi Alue X syntyi, mikä se on, miksi se laajenee?

Hyväksyntä palaa ajassa vähän taaksepäin ja kertoo tapahtuneita myös majakanvartija Saul Evansin näkökulmasta. Majakanvartija tuli tutuksi etenkin Hallinnassa, mutta nyt tapahtumia valotetaan hänen näkökulmastaan. Myös Etelärajan johtajan tarina saa lisävalaistusta.

Tapahtumat ovat edelleen mystisiä, kiehtovia ja omintakeisia, mutta myös epämääräisiä, sekavia ja odottamattomia. Sanon sen nyt tässä suoraan: jos kaipaat Hyväksynnältä vastauksia Alue X:ää koskeviin kysymyksiin, jäät kaipaamaan. Vastauksia ei heru. Eteläraja-trilogiaa voi suositella vain sellaisille lukijoille, joita epämääräisyys ja vastauksia vaille jättävät loput eivät häiritse.

Itse suhtauduin vähän ristiriitaisesti. Koin trilogian raskaaksi lukea, mutta tunnelmaltaan niin mielenkiintoiseksi, että pakko se oli loppuun asti lukea. Lopulliseksi fiilikseksi jäi kuitenkin pieni pettymys. Olisin kaivannut hieman enemmän vastauksia. Ei kuitenkaan harmita, että koko trilogian luin, ja alku olisi jäänyt vaivaamaan, jos en olisi jatkanut loppuun.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...