Jeff VanderMeer: Hyväksyntä

Osta kirja itsellesi

Hyväksyntä päättää Eteläraja-trilogian, jossa on kartoitettu mystistä Alue X:ää ja sitä tutkivien henkilöiden sielunmaisemia. Tässä kolmannessa osassa Alue X on jyrännyt koko Eteläraja-laitoksen. Vanhat tutut päähenkilöt selvisivät kuitenkin tuhosta ja etsivät totuuksia: miksi Alue X syntyi, mikä se on, miksi se laajenee?

Hyväksyntä palaa ajassa vähän taaksepäin ja kertoo tapahtuneita myös majakanvartija Saul Evansin näkökulmasta. Majakanvartija tuli tutuksi etenkin Hallinnassa, mutta nyt tapahtumia valotetaan hänen näkökulmastaan. Myös Etelärajan johtajan tarina saa lisävalaistusta.

Tapahtumat ovat edelleen mystisiä, kiehtovia ja omintakeisia, mutta myös epämääräisiä, sekavia ja odottamattomia. Sanon sen nyt tässä suoraan: jos kaipaat Hyväksynnältä vastauksia Alue X:ää koskeviin kysymyksiin, jäät kaipaamaan. Vastauksia ei heru. Eteläraja-trilogiaa voi suositella vain sellaisille lukijoille, joita epämääräisyys ja vastauksia vaille jättävät loput eivät häiritse.

Itse suhtauduin vähän ristiriitaisesti. Koin trilogian raskaaksi lukea, mutta tunnelmaltaan niin mielenkiintoiseksi, että pakko se oli loppuun asti lukea. Lopulliseksi fiilikseksi jäi kuitenkin pieni pettymys. Olisin kaivannut hieman enemmän vastauksia. Ei kuitenkaan harmita, että koko trilogian luin, ja alku olisi jäänyt vaivaamaan, jos en olisi jatkanut loppuun.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.