Hervé Le Tellier: Poikkeama

Poikkeama

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maaliskuussa 2021 Air Francen lento Pariisista New Yorkiin joutuu hieman ennen määränpäätään valtavaan myrskyrintamaan. Rajun turbulenssin jälkeen kone onnistuu laskeutumaan turvallisesti vaikeassa kelissä.

Maaliskuussa 2021 Air Francen lento Pariisista New Yorkiin joutuu hieman ennen määränpäätään valtavaan myrskyrintamaan. Rajun turbulenssin jälkeen kone onnistuu laskeutumaan turvallisesti. Aurinko paistaa ja kaikki on hyvin. Paitsi että kone – sama kone, samat matkustajat – laskeutuu vasta kesäkuussa. Mitä on tapahtunut?

Ranskalaisen Hervé Le Tellierin Poikkeama on Goncourt-palkittu romaani omituisesta tapahtumaketjusta, jossa lentokoneellinen ihmisiä kopioituu. Le Tellier lähestyy aihetta noin kymmenen keskeisen henkilön kautta: sarjamurhaajan, juristin, arkkitehdin, lapsiperheen, muusikon, matemaatikon. Mukana on myös hallinto, armeija ja kansainväliset tiedustelupalvelut. Miten tätä poikkeamaa normaalista pitäisi edes käsitellä? Kuka saa tietää, keneltä tieto pimitetään?

Poikkeama on viihdyttävän erikoinen romaani. Se koukuttaa trillerimäisesti mukaansa heti ensi sivuilta, ja vähitellen hajanaisista tarinalinjoista alkaa muotoutua hyvin persoonallinen, yllättävä teos. Hervé Le Tellier tutkii monipuolisesti kaksoisolennon problematiikkaa. Mitä jos minua olisikin kaksi? Mistä se voi johtua, voiko sen selittää, ja miten sen kanssa voi elää?

Hervé Le Tellierin poikkeama on parhaita kesän mittaan lukemiani romaaneja. Iso suositus tälle!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...