Clare Mackintosh: Panttivanki

Panttivanki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Clare Mackintosh on yksi lempikirjailijoistani ja odotin kirjaa innolla monta kuukautta. Kirjailija on noussut suuren yleisön tietoon psykologisista trillereistään, jotka pitävät lukijan jännityksessä aivan viimeisille metreille saakka. Luettuani Panttivangin voin todeta, ettei tämäkään kirja jätä ketään kylmäksi.

Kirjassa seurataan päähenkilö Minaa, joka toimii lentoemäntänä kunniatehtävässä. Hänet on valittu mukaan suoran Lontoo-Sydney–lentoreitin avajaislennolle. Tunnelma on jo tunteja ennen lähtöä käsin kosketeltavan jännittynyt, kun suuret joukot toimittajia parveilevat kaikkialla.

Mina yrittää keskittyä työtehtäviinsä lennon aikana parhaan kykynsä mukaan, mutta jossittelut ja vanhat unelmat lentäjäkoulutuksen läpäisemisestä sekä monimutkainen ja haastava perhearki vaikeuttavat keskittymistä.

Lentoemäntien koulutus kattaa monenlaiset vaaratilanteet ja valmistaa heitä kohtaamaan erilaiset haasteet ja ongelmatilanteet, joita saattaa ilmetä matkan aikana. Harjoitus on kuitenkin aina vain harjoitus. Etukäteen voi olla vaikea ajatella, kuinka tositilanteessa toimisi. Tämän huomaa koko lentokoneen henkilökunta ja etenkin Mina, joka kiristetään auttamaan lentokoneen kaappaajia, jotka ilmoittavat itsestään lennon jo noustua ilmaan.

Kirjaa lukiessani hämmästyin yhä uudelleen ja uudelleen Clare Mackintoshin kirjoitustavasta. Hänellä on taito kertoa matkustajien tarinoita seikkaperäisesti saaden kaikki koneen sisällä olijat näyttämään syyllisiltä. Kirjassa nostetaan esiin myös hyvin tärkeitä nykypäivän maailman ongelmia, kuitenkaan kirjan juonta ja tyylilajia unohtamatta. Mielestäni juuri tämä tasapaino teki kirjasta entistäkin paremman.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...