Jeff VanderMeer: Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki on Ambergris, makeanveden kalmarin kaupunki, jonka jakavat ihmiset ja sienimäiset harmaalakit. Postmoderni ja monikerroksinen kirja on kokoelma tarinoita Ambergrisistä: pidempiä kertomuksia, lyhyitä novelleja, historiallisia katsauksia, esitteitä, tietosanakirjamaisia otteita, sivukaupalla kommentoituja kirjallisuusviitteitä…

Kirjasta on käsittääkseni useampia laitoksia, joiden sisältö vaihtelee hieman. Itse luin englanninkielisen suomennoksen sijaan, koska saamani englanninkielinen laitos oli yhden tarinan (Dradin, in Love) suomennosta laajempi.

Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki on vaikeaselkoinen, humoristinen, pitkäveteinen, jännittävä, kiehtova ja houkutteleva. Vierailu Ambergrisissa ei jätä kylmäksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *