Jeff VanderMeer: Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki on Ambergris, makeanveden kalmarin kaupunki, jonka jakavat ihmiset ja sienimäiset harmaalakit. Postmoderni ja monikerroksinen kirja on kokoelma tarinoita Ambergrisistä: pidempiä kertomuksia, lyhyitä novelleja, historiallisia katsauksia, esitteitä, tietosanakirjamaisia otteita, sivukaupalla kommentoituja kirjallisuusviitteitä…

Kirjasta on käsittääkseni useampia laitoksia, joiden sisältö vaihtelee hieman. Itse luin englanninkielisen suomennoksen sijaan, koska saamani englanninkielinen laitos oli yhden tarinan (Dradin, in Love) suomennosta laajempi.

Pyhimysten ja mielipuolten kaupunki on vaikeaselkoinen, humoristinen, pitkäveteinen, jännittävä, kiehtova ja houkutteleva. Vierailu Ambergrisissa ei jätä kylmäksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...