Pekka Ranta: Marjapussissa Porvooseen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Marjapussi on suosittu suomalainen korttipeli. Marjapussissa Porvooseen esittelee pelin säännöt ja strategiat. Lisäksi esitellään huutopussi ja muutama muu marjapussin muunnelma ja parikymmentä muuta peliä, pääasiassa lasten pelejä ja seurapelejä. Blackjack-peli saa lisäksi erikoishuomiota osakseen.

On suuri ilo nähdä korttipelikirja, joka paneutuu yhteen peliin perusteellisemmin, ilman että peli on bridge tai pokeri. Marjapussi on kotimaista peliperinnettä, vaikka pohjimmiltaan varsin keskieurooppalainen peli onkin, ja on hyvä, että peli on saatu säilöttyä kirjaksi. Kirjan 128 sivun sisällöstä puolet käsittelee marjapussia, joten aihe tulee käsiteltyä kunnolla.

Kirjan neuvoilla oppii varmasti pelaamaan marjapussia ja huutopussia ja strategiastakin pääsee varmasti jyvälle. Tällaisia kirjoja soisin tehtävän enemmänkin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...