James Bowen: Katukatti Bob : kissa joka muutti elämäni

Katukatti Bob

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

James elättää itsensä juuri ja juuri kadulla soittamisella ja toipuu pikkuhiljaa huumeriippuvuudesta. Hän on onnistunut saamaan itselleen tukiasunnon ja pelkkä itsestään huolehtiminen on kokopäivätyötä. Eräänä päivänä James tapaa asuntonsa liepeiltä huonokuntoisen katukissan, jonka ottaa hoiviinsa ainakin siihen saakka, kunnes kissa on paremmassa kunnossa.

James luulee pitkään yhteiselon olevan vain väliaikaista, joillakin kissoilla vaeltaminen on veressä. Kissa on kuitenkin valinnut ihmisensä, joka on James ja kissa saa lopulta nimekseen Bob. Vaikka ruokittavia suita on yksi enemmän, kumppanuudesta on paljon enemmän hyötyä kuin haittaa.

Katukatti Bob ei ole vain suloinen kertomus fiksusta kissasta. Kirja on myös inhimillinen tarina todellisesta kädestä suuhun elämisestä. Bobin ja Jamesin tarinan tulevat lukemaan pääasiassa kissaihmiset, mutta harvoin saa lukea millaista on oikeasti työskennellä kadulla ja mitä niin fysiikka kuin psyykekin vaatii sieltä pois pääsemiseksi. Jälkikäteen maailmaa tulee katsottua hieman eri tavalla.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...