J. G. Ballard: Kuivunut maailma

Kuivunut maailma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuivunut maailma on J. G. Ballardin kahdeksas käännetty kirja. Huolimatta vakavasti otettavasta tieteiskirjallisuustaustastaan Ballard löi enemmän lävitse valtavirtakirjoittajana. Tästä osoituksena muun muassa Golden PEN -palkinto työstä kirjallisuuden edistämiseksi. Suomessa Ballard on noteerattu parhaiten kirjastaan Super-Cannes, joka sai Tähtivaeltaja-palkinnon 2004.

Kuivuneessa maailmassa veden kiertokulku on pysähtynyt. Vettä ei enää haihdu, jolloin myöskin sateet ovat loppuneet. Sateiden puutteen seurauksena on tullut massiivinen kuivuus, vesi on muuttunut todella arvokkaaksi ja maailmanloppu lähestyy. Vaikka maailma onkin loppumassa, on ihmisten elämä yhä kesken. Päähenkilö Ransom pohtii valintojaan ja viivyttelee lähtöä rannikolle. Joen pinnan laskiessa mahdollisuudet vähenevät, kunnes niitä on jäljellä enää kaksi: lähteä ja yrittää, tai jäädä ja kuolla.

Matka rannikolle polttaa ihmisistä esiin uusia piirteitä. Mitä kaikkea on valmis tekemään lasillisesta vettä?

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...