Hugh Howey: Siilo

Siilo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailman kenties toiseksi suosituin omakustannekirja (Fifty Shades of Greyn jälkeen) Siilo on löytänyt tiensä myös suomenkieliseksi käännökseksi. Alun perin Amazonin kautta julkaistu Siilo kipusi suureen suosioon ensimmäisestä tarinasta lähtien ja mukautui nopeasti jatkosarjaksi.

Siilo käynnistyy novellimaisella esitarinalla. Maailma on kokenut tuhon ja ulkoilma on saastunut. Viimeiset selviytyjät ovat maanalaisessa bunkkerikompleksissa siilossa. Järjestysmiehenä toimiva Holston suree vaimoaan, joka lähetettiin ulos rikkomuksen takia. Suru, tapahtumat ja elämä kaikkineen painavat Holstonia. Kaikki ei muutenkaan ole kohdillaan. Siilon sisällä on selittämätön jännite, joka vain odottaa laukeamistaan.

Jokainen kirja on oma palansa siilon arvoituksessa. Ihmiskohtalot vilisevät siilon käytävillä. Vaikka siilon asukkaat ovat selkeästi olleet hyvin valmistautuneita tuhoon, on resursseista väistämättä suurta pulaa.

Siilon suurin vahvuus on sen ympäristö. Painostava tunnelma on kuin jatke ahdistavalle tapahtumapaikalle. Monessa mielessä se tuo minulle mieleen toisen post-apokalyptisen kirjan Dmitry Glukhovskyn Metro 2033.

Post-apokalyptisia kirjoja on julkaistu viime aikoina paljon. Siilo erottuu näistä edukseen toimivan rakenteensa ja hienon ympäristönsä takia. Sitä voi siis helposti suositella aihepiiristä kiinnostuneille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...