Justin Cronin: Peilikaupunki

Peilikaupunki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Justin Croninin Peilikaupunki on ollut pitkään odotettu. Suuri syy siihen on, että se on ollut pitemmän aikaa kustantamon katalogeissa kuitenkin ilmestymättä. En tiedä miksi teos viivästyi, mutta yleensä viivästyminen on vain hyväksi teokselle.

Ensimmäinen siirtokunta -sarjan aihepiirinä on maailmanloppu, jonka on aiheuttanut pieleen mennyt biologinen koe. Tämä koe riistäytyi valloilleen ja tarttui ihmisiin. Tämän seurauksena osa ihmisistä muuttui vampyyrejen kaltaisiksi viraaleiksi, jotka jahtasivat tarttumattomia. Näiden takia valtaosa ihmisistä on kuollut ja yhteiskunta romahtanut. Selviytyjät istuivat peläten linnoituksessa, yrittäen ajoittain löytää lisää selviytyneitä ja resursseja.

Aikaisemmassa osassa sankarit joutuivat kohtaamaan kaksitoista ensimmäisenä tartunnan saanutta viraalia, joista oli muodostunut viraalien johtajat. Nyt vuorossa on Nolla, viraali, josta kaikki on alkanut. Tämä on linnoittautunut kuolleen suurkaupungin sydämeen, ja molemmat osapuolet tietävät, että jäljellä on vielä yksi välikohtaus.

Ensimmäisten osien ilmestyessä tämäntyyppinen “zombie”-maailmanloppugenre eli kultakautta. The Walking Dead oli massiivinen ilmiö maailmalla ja variaatioita vampyyreihinkin tehtiin Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin Vitsaus-trilogiassa. Nyt tämän viimeisen osan kohdalla genre alkaa olla jo hieman taantumassa. Valtaosa Peilikaupungin teemoista on nähty myös muualla. Vaikka genren suuri fani olenkin, toivoisin enemmän omaperäisiä asioita.

Peilikaupunki kuitenkin toteuttaa asiansa toimivasti. Juoni liikkuu sulavasti, henkilöhahmot ovat ehjiä ja ympäristö on mielenkiintoinen. Genrestä kiinnostuneille se on tutustumisen arvoinen. Vaikka kirja tarjoileekin alkuun kertauksen tapahtumista, se ei ole kovinkaan kattava. Siksi Peilikaupungista kaiken irti saaminen vaatii edellisten osien lukemista. Nämä voivat olla hieman vaikeita löytää.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...