Max Brallier ja Douglas Holgate: Maailman viimeiset tyypit : Hirviöulottuvuus

Hirviöulottuvuus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailman viimeiset tyypit on Max Brallierin ja Douglas Holgaten nuortenkirjasarja, jossa joukko teinejä pelastaa maailmaa. Siinä riittääkin tekemistä, koska kirjasarjan maailmassa valtaosa aikuisista on muuttunut zombeiksi ja vieraasta ulottuvuudesta on tullut mitä erikoisempia hirviöitä.

Kirjasarjan edellisissä osissa Jack on koonnut itselleen ryhmän uskollisia ystäviä. Muille maailmanloppu saattaisi olla stressaavakin tapahtuma, mutta Jackilla on tavallaan asiat paremmin kuin silloin, kun asiat vielä olivat normaaleja. Nyt sankariryhmän tavoitteena on kukistaa koko maailmanlopun aiheuttanut Thrull. Se ei kuitenkaan ole helpoin tehtävä, vaan vaatii jopa matkaa toiseen ulottuvuuteen.

Kirjasarja nojaa suuresti yhdistelmään rentoa komediallisuutta, iskevää kuvitusta ja kovaa seikkailumeininkiin. Hirviöulottuvuus on sarjan yhdeksäs osa ja tämän lisäksi sarjaan kuuluu muutamia spin-off-kirjoja.

Hrviöulottuvuus on hyvää nuortenkirjallisuutta. Nopeatempoisuutensa ja hauskuutensa vuoksi sitä voi suositella erityisesti pojille, jotka eivät ole vielä löytäneet lukemista.

Kritiikkinä sarja toistaa kyllä itseään. Jokaisessa kirjassa ilmaantuu uudenlainen hirviö, joka aiheuttaa ensin harmaita hiuksia ja joka voitetaan yleensä jonkinasteisella yhteispelillä. Sinällään tämä ei lukijaa häiritse, koska jokainen kohtaaminen on kuitenkin viihdyttävä.

Maailman viimeiset tyypit on tutustumisen arvoinen nuortenkirjasarja. Se saattaa kiinnostaa, jos esimerkiksi Jeff Kinneyn Neropatin päiväkirja on iskenyt.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...