Max Brallier ja Douglas Holgate: Maailman viimeiset tyypit : Luurankotie

Luurankotie

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Luurankotie on jo kuudes osa Maailman viimeiset tyypit -sarjassa. Netflix-sarja on tuonut kirjoille näkyvyyttä, sillä kirjasarjaa on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Sarjan päähenkilönä toimii nuori Jack, joka yhtenä päivänä havaitsi maailmanlopun koittaneen. Valtaosa ihmisistä oli muuttunut zombeiksi ja maailmaa kansoittavat jättimäiset hirviöt. Onneksi kaikki ihmiset eivät ole muuttuneet eivätkä kaikki hirviötkään ole pahoja, joten Jackin elämä on oikeastaan jopa parempaa kuin ennen maailmanloppua.

Tällä kertaa Jack ystävineen lähtee etsimään mystistä etuvartioasemaa, jonka kautta maailmaan hyökännyt pahis aikoo ottaa koko ulottuvuuden haltuunsa. Koska maailman pelastaminen ei ole tarpeeksi tärkeä homma, että siihen pitäisi keskittyä täysin, päättää sankarijoukko samalla kiertää reitin varrelta nähtävyydet.

Maisemanvaihdos tekee sarjalle hyvää: alkuperäisessä kaupungissa ollaan seikkailtu niin paljon, että se tuntuu läpikotaisin kolutulta. Kaikenmoisia hirviöitä kohdataan kuin liukuhihnalta. Valtaosa näistä ei herätä varsinaisesti kauhua, enemmänkin komediaa. Ikävä samalla sanoa, että suuri osa näistä välikohtauksista tuntuu täytemateriaalilta.

Tarina etenee kuitenkin sulavasti ja nopealla tahdilla. Sarjan ystävät eivät siis pety. Tarinaan voi hypätä toki mukaan mistä kirjasta vain, mutta ensimmäinen osa olisi varmaankin paras tapa tutustua sarjaan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...