Max Brallier ja Douglas Holgate: Maailman viimeiset tyypit : Quintin ja Dirkin sankaritehtävä

Maailman viimeiset tyypit : Quintin ja Dirkin sankaritehtävä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailman viimeiset tyypit on nuortenkirjasarja, josta on ilmestynyt kymmenen osaa. Quintin ja Dirkin sankaritehtävä on yksi sarjan spin-off osista. Sarjassa joukko nuoria on selvinnyt maailmanlopusta. Valtaosa ihmisistä on muuttunut zombeiksi ja maailmaan on tunkeutunut mitä erilaisempia hirviöitä. Sarjan kirjat ovat kuvaromaaneja, jossa tekstin ohella tarinaa kuljetetaan kuvituksella.

Quintin ja Dirkin sankaritehtävä nostaa päähahmoiksi kaksi hahmoa, jotka ovat varsinaisessa sarjassa usein taustalla. Hahmot ovat hyvin erilaisia toisistaan, molemmat ovat täydentäneet tavallaan sarjan päähenkilöä Jackia: Quint on superälykäs, aina kehittelemässä mitä erilaisempia vempaimia. Dirk puolestaan on väkivahva ja hieman yksinkertainen.

Sarjan edellisen osan tapahtumien jälkeen sankarit ovat joutuneet erilleen muista selviytyjistä. He päätyvät omaan tehtäväänsä, jossa opitaan hirviöulottuvuuden taikuudesta, tutustutaan uusiin tuttavuuksiin kuten aivosorkkija Kimmyyn ja luonnollisesti taistellaan useita uudenlaisia hirviöitä vastaan.

Päähenkilön tuoman valokeilan vaihtaminen on hyvää vaihtelua sarjan perusosiin. Vaikka molemmat hahmot ovat hieman ylikarrikoituja, toimivat ne tarpeeksi hyvin luomaan hauskoja tapahtumia. Kritiikkinä voisi sanoa, että sarjan juoni tuntuu junnaavan paikoillaan ja alun perin persoonalliset hirviöt eivät tunnu enää omaperäisiltä.

Maailman viimeiset tyypit : Quintin ja Dirkin sankaritehtävä on kiva kirja. Sarja sinällään olisi parempi aloittaa jostain toisesta kirjasta juonen yhtenäisyyden takia. Sarjaa voi myös hyvin suositella lapsille, jotka eivät ole vielä löytäneet lukemisharrastusta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...