Michael Moorcock: Leviatan maan päällä

Leviatan maan päällä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Leviatan maan päällä on toinen kolmesta Michael Moorcockin Oswald Bastablen seikkailuja rinnakkaismaailmoissa kuvaava kirja. Sarja lasketaan yhdeksi ensimmäisistä steampunk-teoksista ja on eräs palkitun Moorcockin omaleimaisimpia sarjoja.

Oswald Bastable on jälleen uudessa rinnakkaisessa todellisuudessa ja 1900-luvun alkupuoliskolla, Eurooppaa valloittaa kenraali Cicero Hood, jonka todellinen tarkoitus tähtäin tuntuu olevan kuitenkin Amerikassa. Bastable vaeltaakin tuhottujen seutujen lävitse ja ajautuu jälleen kerran pelinappulaksi suurenpien tahojen pelissä.

Leviatan maan päällä ei tunnu oikein ensimmäisen osan veroiselta. En tiedä, onko kyse siitä, että kyseessä on kolmiosaisen sarjan toinen osa, sarjojen toiset osat kun kärsivät vaikeasta alkuasetelmasta: tarinan pitää jatkua, samalla pitää pohjustaa kolmatta osaa ja silti olla samaan aikaan itsenäinen teos, vai sitten siitä, että kirja ei ole samanlainen mielikuvitusmatka kuin ensimmäinen osa, koska idea on jo nähty.  Tästä huolimatta Moorcockin kerronta on sulavaa ja kokonaisuutena kirja on ehjä ja hyvä. Ennakko-odotukset olivat vain sangen korkealla Ilmojen sotaherran jälkeen.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...