Edgar Rice Burroughs: Marsin ritarit

Marsin ritarit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Marsin ritarit on viides John Carter -kirja Edgar Rice Burroughsin yksitoistaosaisesta sarjasta. Se, kuten aikaisemmatkin osat, on aikaisemmin julkaistu 1970-luvulla Taikajousi -kustantamon toimesta. Uudet painokset ovatkin olleet jo toivottuja.

Koko Mars -sarja tuo ilmi mielenkiintoisen ilmiön. Siinä missä alun perin John Carterit miellettiin aikuisten kirjoiksi, on uudemmat painokset monissa kirjastoissa sijoitettu nuortenosastolle. Samaan aikaan genreluokitus tuntuu olevan kääntymässä scifistä fantasiaan.

Marsin ritarit seuraa John Carterin tyttären, Heliumin prinsessan, Taran vastoinkäymisiä. Hän päätyy liidokillaan hirmumyrskyyn ja ajautuu sen takia vangiksi kaukaiseen kaupunkiin. Pelastamaan lähtee Gahan, joka on Taran rukkaset saanut kosia ehdokas.

Mikäli kirjasarjaa on lukenut, pystyy jo odottamaan, millainen seikkailu on luvassa. Aikaisempien osien lukeminen ei kuitenkaan ole ehdotonta, sillä kirja on hyvin helposti lähestyttävä, eikä nojaa edellisiin muuten kuin taustojen kerronnaltaan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...