Edgar Rice Burroughs ja Russ Manning: Tarzan : Paluu Opariin

Tarzan : Paluu Opariin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomessa julkaistaan käännössarjakuvia valitettavan vähän. Yksi harvoista julkaisuista on Russ Manningin sarjakuvasovitus klassisista Tarzan-tarinoista.

Manning oli varsin suuri seikkailusarjakuvien edelläkävijä. Hänen tunnistettavin työnsä Tarzanin ohella ovat Star Wars -sanomalehtisarjakuvat. Manningin mukaan on nimetty parhaan uuden sarjakuvantekijän palkinto.

Paluu Opariin sisältää kahdeksan eri sarjakuvaa, jotka kaikki pohjautuvat Edgar Rice Burroughsin tarinoihin. Nykypäivän standardeilla juonet ovat varsin yksinkertaisia ja suoraviivaisia. Viidakosta löytyy kaunottaria pelastettavaksi, outoja kummajaisia vastustajaksi ja jopa dinosauruksiakin kohdattavaksi.

Alun perin nämä ovat tosiaan ilmestyneet sanomalehtisarjakuvina. Sellaisenaan ne tarjoavat hyvän kurkistuksen entisen ajan fiktioon. Kokoelmaa lukiessa ei voi olla miettimättä, miten parin-kolmen ruudun päivätahdilla etenevässä juonessa pysyikään innostuneena ja mukana menossa.

Tämän tyyppiset sarjakuvat perustuivat usein todella paljon cliffhangereiden käyttöön. Kokoelman ansioista onneksi lukijan ei tarvitse odottaa seuraavaan päivään ratkaisua siihen, miten leijonan hyökkäyksen kanssa kävi.

Tarzan : Paluu Opariin on tuhti sarjakuvakokoelma. Sitä voi suositella erityisesti nostalgian nälkäisille entisille lukijoille, mutta myös niille, joita klassiset seikkailusarjakuvat kiinnostavat.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...