Siiri Enoranta: Omenmean vallanhaltija

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Täytyy myöntää: olin ennakkoluuloinen. Parikymppinen esikoiskirjailija, yli 500-sivuinen fantasiaseikkailu — voiko lopputulos olla mistään kotoisin? Omenmean vallanhaltija on kuitenkin jännittävä ja toimiva fantasiasatu. Maailman parhaat ystävykset Nez ja Ninir joutuvat onnettomuuteen, jossa Ninir loukkaantuu vakavasti. Nez lähtee etsimään parannuskeinoa, hinnalla millä hyvänsä.

Nez joutuu lähtemään vaaralliselle etsintäretkelle, joka vie tämän jopa toisiin maailmoihin. Matkalla Nez kohtaa monenlaisia haasteita, joista hänen täytyy selvitä sisukkuudella, rohkeudella ja Niniriä kohtaan tuntemansa rakkauden voimalla. Matkan varrella Nez joutuu tekemään isoja valintoja ja kohtaamaan yllätyksiä.

Perusrakenteeltaan Omenmean vallanhaltija on hyvin perinteistä etsintä­fantasiaa, joka etenee kuin tietokonepeli tasolta toiselle aina uusiin haasteisiin. Tässä ei mitään uutta, mutta Nezin kohtaamat haasteet ovat paikoin omaperäisiä ja mielenkiintoisia. Toisinaan kuljetaan kuluneiksi ravattuja polkuja, mutta Siiri Enoranta on keksinyt aivan riittävästi omiakin ideoita.

Kirjalla on tosiaan mittaa noin 560 sivua, joten olisi helppoa laukoa kritiikki­kliseitä tiivistämisen tarpeesta. Niin en kuitenkaan tee, sillä pituudestaan huolimatta kirja eteni reippaasti eikä oikeastaan tuntunut missään vaiheessa liian pitkältä. Yksittäiset episodit eivät veny liian pitkiksi, eikä niitä ole liikaa.

Kelpo tarina, siis, kyllä tällaisella seikkailulla ystäviä saa varsinkin nuorem­mista fantasiankuluttajista. Kaikenlukeneiden konkarien hurmaaminen on sitten eri juttu.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...