Siiri Enoranta: Gisellen kuolema

Osta kirja itsellesi

Kirjan keskiössä ovat sisarukset Joel ja Linnea. Linnea ei enää tanssi. Baletti vei Linnean kotoa Ruotsiin Inga-tädin luokse asumaan, tavoittelemaan huipputanssijan uraa. Se on nyt mennyttä. Linnea palaa kotiin, eikä koskaan enää tanssi. Joel saa siskonsa takaisin, mutta saako vuosia sitten menetettyyn siskoon enää mitään yhteyttä?

Vanhemmat ovat täysin kuutamolla. Isä, entinen näytelmäkirjailija, myy elektroniikkaa ja masentuu, äiti on muuten vain hukassa. Joel valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin ja ihmettelee, mitä siskonsa kanssa tehdä.

Gisellen kuolema on tunnelmallinen, dramaattinen kirja. Se on lyhyt, kerralla hotkaistava tarina, jossa on runollista lentoa ja haahuilevaa kuvausta, mutta myös mielenkiintoisia henkilöitä, kuten Joelin parhaaksi ystäväksi vuosien varrella muotoutunut Kurki.

Siiri Enoranta on ollut tuottelias. Esikoinen Omenmean vallanhaltija oli 500-sivuinen järkäle, joka on sittemmin saanut seurakseen pari pienempää, aivan toisenlaista romaania. Odotan mielenkiinnolla, mitä Enoranta seuraavaksi kirjoittaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Toivottavasti tämä filmatisoidaan pian. Visuaalista, kauniin robustista, sujuvaa tekstiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...