Siiri Enoranta: Gisellen kuolema

Gisellen kuolema

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan keskiössä ovat sisarukset Joel ja Linnea. Linnea ei enää tanssi. Baletti vei Linnean kotoa Ruotsiin Inga-tädin luokse asumaan, tavoittelemaan huipputanssijan uraa. Se on nyt mennyttä. Linnea palaa kotiin, eikä koskaan enää tanssi. Joel saa siskonsa takaisin, mutta saako vuosia sitten menetettyyn siskoon enää mitään yhteyttä?

Vanhemmat ovat täysin kuutamolla. Isä, entinen näytelmäkirjailija, myy elektroniikkaa ja masentuu, äiti on muuten vain hukassa. Joel valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin ja ihmettelee, mitä siskonsa kanssa tehdä.

Gisellen kuolema on tunnelmallinen, dramaattinen kirja. Se on lyhyt, kerralla hotkaistava tarina, jossa on runollista lentoa ja haahuilevaa kuvausta, mutta myös mielenkiintoisia henkilöitä, kuten Joelin parhaaksi ystäväksi vuosien varrella muotoutunut Kurki.

Siiri Enoranta on ollut tuottelias. Esikoinen Omenmean vallanhaltija oli 500-sivuinen järkäle, joka on sittemmin saanut seurakseen pari pienempää, aivan toisenlaista romaania. Odotan mielenkiinnolla, mitä Enoranta seuraavaksi kirjoittaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...