Siiri Enoranta: Kesämyrsky

Kesämyrsky

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kesämyrsky on hieno kuvaus kesätunnelmista, etuoikeutettujen lasten ja nuorten leikeistä, rakkaudesta ja ihmissuhteista, valtapeleistä ja intohimoista. Mausteena on vähän mysteeriä, vähän maagisia lentolaitteita, pari kuoleman­tapausta ja paljon viipyileviä katseita.

Kesämyrskyn tunnelma on kohdallaan. Siiri Enoranta on onnistunut vangit­semaan kirjaan loputtoman kesän tuntua ja monenlaisia jännitteitä. Luvut etenevät välillä tässä hetkessä, välillä takaumina, ilman sen kummempaa osoitusta missä mennään, joten lukija saa olla tarkkana, mutta tapahtumat avautuvat kyllä vaivattomasti ja kiinnostavalla tavalla.

Andrew himoitsee koulunsa Nokisiipi-jengin johtohahmoa Josh Royta, joka on kaukana Andrew’n yläpuolella. Sattuma vie kuitenkin Andrew’n Joshin maailmaan. Andrew’n isä saa nimittäin potilaakseen Joshin siskon Penelopen, joka on joutunut todistamaan murhaa ja on siksi poissa tolaltaan. Niinpä Andrew pääsee isänsä siivellä Royn perheen kesähuvilalle. Andrew onnistuu myös suoriutumaan vaativasta tehtävästä ja pääsee Nokisiipien jäseneksi ja lähelle Joshia.

Mitä oikeastaan tapahtui? On selvää, että Penelope valehtelee, mutta mitkä asiat ovat valhetta ja mitkä totta? Pääseekö Andrew lähemmäs Joshia? Nuorten kesä on leikkiä, mutta myös turmelusta, väkivaltaa ja vaaraa.

Olen lukenut Enorannalta aikaisemmin muutaman kirjan, mutta voisipa oikeastaan lukea enemmänkin, kyllä tämäkin sen verran mainio teos oli.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 248 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...