Francois Rabelais: Pantagruel : Dipsodien kuningas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Korkeakirjalliset klassikkoteokset voivat olla hyvinkin kiinnostavia. Munkki Rabelaisin renessanssin aikaan 1500-luvulla kirjoittama Pantagruel on oivallinen esimerkki kirjasta, jonka huumoria vuosisatojen pölykerrokset eivät ole tukehduttaneet.

Pantagruel on takakansitekstin mukaan pistävää satiiria aikansa ilmiöitä ja instituutioita kohtaan — se jääköön niille, jotka ajasta jotain tietävät. Sitä voi huoletta lukea myös kepeänä viihteenä kaikessa groteskiudessaan.

Suomentajalle hatunnosto, sillä Rabelaisin teksti on tuskin ollut mitenkään helppoa käännettävää. Paikoin onkin turvauduttu omaan sepustamiseen, mikä onkin ollut oikea ratkaisu. Kirjaimelliset merkitykset eivät ehkä välity, mutta teksti on sujuvaa ja huumori hauskaa, vaikka kenties outoa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...