Grant Morrison: Teräsmies : Viimeiset päivät

Teräsmies : Viimeiset päivät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Teräsmies : Viimeiset päivät on kolmas ja ainakin toistaiseksi viimeinen Grant Morrisonin työnäyte Teräsmiehen parissa. Sarja oli osa DC Comicsin “The New 52” -projektia, jossa jokainen yhtiön sarjakuva käynnistettiin uudestaan alusta hieman eri teemoilla vaihdellen.

Sarja jakoi lukijakuntaansa varsin tehokkaasti. Osa ei pitänyt Teräsmiehen perusmielenlaadun muutoksista helpommin lähestyttävään suuntaan, osa lukijoista koki Teräsmiehen entistä kiinnostavampana.

Viimeiset päivät vie tarinakokonaisuutta entistä sekavampaan suuntaan. Kokoelman kansikuva minusta antaa hyvän kuvan sarjakuvan sisällöstä. Se nimittäin on kovin vaikeasti tulkittava. Täynnä irtonaisia paloja, jotka muodostavat vaikeaselkoisen kuvan.

Sarjakuvan tapahtumat eivät kulje kronologisessa järjestyksessä. Grant Morrison nitoo yhteen kahden edellisen kokoelman avoimet kysymykset heittämällä Teräsmiehen vastustajaksi paholaismaisen Vyndktvx:n. Tämä paholaismainen maagi kykenee vääristämään todellisuutta niin, että lukijatkin putoavat kärryiltä.

Kokoelman ovat kuvittaneet Rags Morales ja Brad Walker, joiden piirrosjälki on yllättävän värikästä tarinan synkkyyteen verrattuna.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...