Pertti Jarla: Fingerporin koko kuva 11 : Kaiken kestävä

Fingerporin koko kuva 11 : Kaiken kestävä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Varmaankin suomen tunnetuimman strippisarjakuvan Fingerporin albumeita tuntuu välistä tulevan kuin sieniä sateella. Erilaisia vakituisia formaatteja on kolme ja näiden lisäksi on ilmestynyt viime aikoina muun muassa Martta-aiheinen albumi. Koko kuva -sarjassa Fingerporia käydään läpi julkaisujärjestyksessä.

Fingerpori on yhdistelmä kaksimielisiä sutkauksia ja väärinymmärryksiä. Kyseessä on versio Suomesta, jossa asiat otetaan varsin kirjaimellisesti. Lääkäri saattaa kirjoittaa lääkkeestä itsetehtävän reseptin tai myynnissä olevassa kymmenpaikkaisessa lentokoneessa on kirjaimellisesti kymmenen korjauspaikkaa.

Sarjakuvan henkilögalleria on vuosien varrella kasvanut ja sarjan fanit kykenevät hahmosta ennakoimaan millainen vitsi on tulossa. Esimerkiksi Fingerporin kaupunginjohtajan Aulis Homeliuksen tullessa esiin lukija voi arvata, että hänen toimensa muuttuu kaksimieliseksi uutisotsikoksi.

Koko kuva -albumit ovat itselleni parasta Fingerporia. Näissä annoskoko on sen verran tuhti, ettei se lopu heti kesken. Kokoelma ei turhaan rajaile aihepiiriään, jolloin sen stripit ampuvat vitsejä laajalta aihepiiriltä. Koko kuva -sarjan sarjakuvat ovat nykyään kokonaan värillisiä. Kaiken kestävän stripit alkavat vuodesta 2019, joten vaikuttaa siltä että kokoelmat hiljalleen ottavat kiinni julkaisutahtia.

Kaiken kestävä on mahtava Fingerpori-albumi, joka tuo paljon iloa muuten niin synkeään vuodenaikaan.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 244 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...