Pertti Jarla ja Jarkko Lehtopelto: Säästäväisen elämän Fingerpori

Säästäväisen elämän Fingerpori

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pertti Jarlan tuotanto on niin laaja, että Fingerpori-kokoelmia tuntuu voivan tehdä vähän millä tahansa teemalla. Tästä on esimerkkinä Pertti Jarlan ja Jarkko Lehtopellon yhteistyönä syntynyt Säästäväisen elämän Fingerpori, jossa yhdistyy Jarlan osuva huumori ja marttojen ajaton viisaus.

Säästäväisen elämän Fingerporissa on joka sivulla muutama sarjakuvastrippi ja sitten vastakkaisella sivulla aihepiiriin liittyvä marttavinkki.

Marttojen vinkit kattavat vähän kaikkea juhlien järjestäjän muistilistasta kehotukseen vaaleissa äänestämiseen. Itse odotin ennakkoon, että vinkit olisivat olleet komiikan sävyttämiä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan vinkit ovat vakavasti otettavia. Nämä ovat ihan näppäriä huomioita, jotka saattavat innostaa tutustumaan aihepiiriin enemmän.

Fingerpori on tunnettu kaksimielisestä huumoristaan, joka on usein yhdistelmä monimerkityksellisiä lauseita ja absurdeja tilanteita. Satunnaisesti sarjakuva myös kommentoi ajankohtaisia aiheita.

Fingerporin piirrostyyli on tunnistettava ja persoonallinen ja Jarlan hahmot ovat karikatyyrejä suomalaisista arkkityypeistä. Moni lukija osaa nimetä lähipiiristään vaikkapa Allan Kurman tai pystyy asettamaan Fingerporin pormestarin tutun poliitikon rooliin.

Kokoelma on sinällään hyvin omaperäinen. Huumorin ja asiapitoisten vinkkejen välillä on aikamoinen sävyero. Sinällään tämä on oivallinen tapa tehdä Marttoja tutuksi nuoremmille sukupolville, joilla ei ole ollut samanlaista sidettä järjestöön kuin vanhemmilla. Se on tutustumisen arvoinen myös Fingerporin ystäville.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...