Pertti Jarla: Fingerpori 16

Fingerpori 16

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pertti Jarlan Fingerporia julkaistaan nykyjään kolmessa eri formaatissa: Fingerpori koko kuva -sarjassa kaikki stripit käydään lävitse tuhteina albumeina, Fingerpori-minialbumeja on ilmestynyt erilaisten aihepiirien ympärille ja sitten on tämä pelkällä järjestysnumerolla ilmestyvä klassisin albumimuoto.

Fingerpori on suomalaisen strippisarjakuvan kiintotähti. Sarjakuva esittelee joukon tavallisia ihmisiä, jotka päätyvät aina keskelle väärinkäsityksiä. Fingerporissa saatetaan etsiä apua nikotiinipurukumiriippuvuuteen tai epätoivotut mökkivieraat laitetaan juomaan lähdevettä.

Albumin esipuheen on kirjoittanut Paleface, joka läpikäy näkemyksiään Fingerporista. Hän nostaa hyvin esiin Fingerporin suosion. Esimerkiksi Facebookin Fingerporin ymmärtäjät -ryhmä on kerännyt yli 200 000 seuraajaa. Ryhmän tarkoituksena on tarjota vertaustukea strippien vitsien ymmärtämiseen. Toista vastaavaa faniryhmää ei Suomesta ainakaan allekirjoittaneelle tule mieleeen.

Albumissa on reilut kuusikymmentä sivua strippejä, joista puolet aukeamista on värillisiä. Kokonaisuutena Fingerporin kuudestoista albumi ei kauheasti eroa muista viimeaikaisista albumeista. Jarlan tyyli on vuosien kuluessa niin hioutunut, että lukija tietää mitä odottaa.

Kokonaisuutena Fingerpori 16 on hyvä valikoima Fingerpori-strippejä. Mikään aihe ei ole liikaa esillä ja strippien vitsit ovat sekä hauskoja että oivaltavia.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...