Pertti Jarla: Fingerpori 13

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Fingerpori on suomen strippisarjakuvien kiistatonta parhaimmistoa. Jokin kaksimielisissä sutkautuksissa, jatkuvissa väärinymmärryksissä ja piilotetuissa ruokottomuuksissa kiehtoo. Vitsien taso ei ole mitenkään poikkeuksellisen korkea, mutta niiden toteutus on. Vitsit rakentuvat useimmiten väärinymmärrykselle.

Fingerporia on julkaistu vuodesta 2007 lähtien, eikä sen rakenne vuosien varrella ole muuttunut. Fingerporin ihmiset ovat mattimeikäläisiä, ja vaikka suuri osa hahmoista rakentuu räikeän karikatyyrin ympärille, henkilöt tuntuvat oudolla tavalla uskottavilta. Maanläheiset henkilöt tuovat vitsit lukijan lähelle. On helppo kuvitella esimerkiksi Rivo Riitta työpaikan ruokalaan.

Kolmannentoista albumin kannessa komeilee Sam Makkonen, Fingerporin klassinen taparikollinen. Hänestä tulee mieleen suomalainen vastine, joka päättää pitkäksi venyneen lauantai-illan jälkeen ryöstää lähikauppansa. Juuri siis sen kaupan, jossa itse käy päivittäin asioillaan.

Hahmoista suosikkini on kaupunginjohtaja Aulis Homelius, jonka elämä kääntyy aina jonkin aasinsillan kautta sanomalehtien etusivulle ja aina tietysti täysin väärinymmärrettynä.

Fingerpori on ehdottomasti tutustumisen arvoinen sarja, albuminumerosta välittämättä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...