Pertti Jarla: Fingerpori 15

Fingerpori 15

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Fingerpori on riemastuttanut suomalaisten elämää jo viidentoista vuoden ajan. Puujalkoja, kaksimielisiä sutkautuksia ja väärinymmärryksiä on mahtunut sille matkalle niin paljon, että Fingerporista on muodostunut käsite.

Fingerpori on kuvitteellinen versio Suomesta, joka voisi hyvinkin olla olemassa. Se on täynnä mattimeikäläisiä, joille elämä on ainaisia vaivaannuttavia tilanteita ja väärinymmärryksiä.

Albumin kantta koristaa Urho Puuma, Fingerporin oma aikuisviihdetähti. Armeijassa helikopterijoukoissa ollut entinen jalkapalloilija on kaksimielisten sutkautusten keskipiste. Stripeissä hän on jäänyt varsin vähälle huomiolle, mikä on sääli, sillä hänen strippinsä ovat yleensä varsin hauskoja.

Pertti Jarlan sarjakuvantekotyyli ei ole kauheasti muuttunut vuosien varrella. Erityisen hienoksi Fingerporin laadusta kertoo se, että missään vaiheessa sarjakuvaa lukiessa ei tule olo että kyse on suoraan toistosta. Samoja teemoja käsitellään, mutta lähestyminen tuntuu tuoreelta joka kerta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...