Pertti Jarla: Fingerpori : nuotit vieraissa

Nuotit vieraissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Teema-aiheiset Fingerporit jatkuvat tällä kertaa musiikkiaiheisella kokoel­malla. Nuotit vieraissa kokoaa 64 sivua sarjakuvia kohdeyleisönsä iloksi. Kokoelman stripit on koottu aikaisemmasta tuotannosta ja ovat mukavasti väreissä.

Fingerpori on vaihtoehtoinen versio Suomesta, joka voisi hyvinkin olla olemassa. Se on täynnä mattimeikäläisiä, joille sattuu ja tapahtuu jatkuvasti. Sarjan vitsit rakentuvat useimmiten sanojen monimerkityksellisyydelle, jonka kautta tilanteiden luonne kääntyy ympäri. Sarja sukeltaa pikkutuhmuuksiin riemukkaalla ja viattomalla asenteella ja joskus mukaan mahtuu kryptinenkin strippi.

Musiikin yhteyteen on kyllä onnistuttu rakentamaan hyviä strippejä. Joukossa on monia, joita pidän sarjan parhaimmistona. (Anssi) Kela maksamassa korvauksia esimerkiksi on hyvin onnistunut hekottelun aihe.

Pieni kokoelma sopii hyvin lukuvälipalaksi. Aihepiirirajaus on onnistunut: vaikka aihepiiri on rajattu, jutut eivät tunnu itseään toistavilta. Itselleni kokoelma on tuonut paljon iloa aamuihin, päivät kun ovat lähteneet paljon paremmin käyntiin puujalan tai väärinkäsitysvitsin kanssa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...