Pertti Jarla: Fingerpori

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Fingerpori on uusi, miellyttävän hävytön tulokas Suomen sanomalehtisarjakuvien maailmassa. Fingerporin kaupungissa sattuu ja tapahtuu, kun luonnonlapsi Heimo Vesa koheltaa menemään. Sarjakuvan vakiohahmoina vierailevat myös Mannerheim, Mustanaamio, Paavi ja Hitler. Huumori perustuu vahvasti kaksimielisyyksiin ja tahalliseen väärinymmärtämiseen ja ilahduttavan lapsellista alapäähuumoriakin viljellään aivan riittävästi.

Mielipiteitä tämä siis jakaa, ja vaikka juttujen törkeysaste ei Epäilyttäviä poikia lähentelekään, ollaan varmasti niillä rajoilla, mitä isoissa sanomalehdissä kehtaa esittää. Tälläkin saa varmasti mukavasti lukijapalautetta. Osa jutuista on vähän turhankin yksiulotteisia; yksi vakiohahmoista, törkeyksiä laukova kahvilan kassa Rivo-Riitta, on vähän yhden vitsin juttu ja näin albumimitassa ihan joka juttu ei sykähdytä samalla tavalla.

Parhaimmillaan Fingerpori on kuitenkin loistava ja oivaltava. Jeesuksen sovittamat housut ovat jääneet mieleen, samoin oivalliset supersankarivitsit. Mainio paketti siis. Hesarista Fingerporinsa nauttineet iloinnevat siitä, että puolet albumin sivuista on värillisiä. Aamulehden värillisiä Fingerporeja nauttineita taas harmittaa, kun puolet albumista on mustavalkoista. En tiedä sarjakuva-albumien hintapolitiikasta, mutta olisin mieluusti maksanut muutaman euron lisää kokonaan värillisestä kirjasta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...