Pertti Jarla: Fingerpori

Osta kirja itsellesi

Fingerpori on uusi, miellyttävän hävytön tulokas Suomen sanomalehtisarjakuvien maailmassa. Fingerporin kaupungissa sattuu ja tapahtuu, kun luonnonlapsi Heimo Vesa koheltaa menemään. Sarjakuvan vakiohahmoina vierailevat myös Mannerheim, Mustanaamio, Paavi ja Hitler. Huumori perustuu vahvasti kaksimielisyyksiin ja tahalliseen väärinymmärtämiseen ja ilahduttavan lapsellista alapäähuumoriakin viljellään aivan riittävästi.

Mielipiteitä tämä siis jakaa, ja vaikka juttujen törkeysaste ei Epäilyttäviä poikia lähentelekään, ollaan varmasti niillä rajoilla, mitä isoissa sanomalehdissä kehtaa esittää. Tälläkin saa varmasti mukavasti lukijapalautetta. Osa jutuista on vähän turhankin yksiulotteisia; yksi vakiohahmoista, törkeyksiä laukova kahvilan kassa Rivo-Riitta, on vähän yhden vitsin juttu ja näin albumimitassa ihan joka juttu ei sykähdytä samalla tavalla.

Parhaimmillaan Fingerpori on kuitenkin loistava ja oivaltava. Jeesuksen sovittamat housut ovat jääneet mieleen, samoin oivalliset supersankarivitsit. Mainio paketti siis. Hesarista Fingerporinsa nauttineet iloinnevat siitä, että puolet albumin sivuista on värillisiä. Aamulehden värillisiä Fingerporeja nauttineita taas harmittaa, kun puolet albumista on mustavalkoista. En tiedä sarjakuva-albumien hintapolitiikasta, mutta olisin mieluusti maksanut muutaman euron lisää kokonaan värillisestä kirjasta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...