Pertti Jarla: Fingerpori : Kamppailuni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kamppailuni-kokoelman kannessa Heimo Vesa kompastuu Hitlerin jalkaan, ja sisäkannet on koristeltu SS-kypärään sonnustautuneen Heimon iloisesti hymyilevillä, lapsenpyöreillä naamoilla. Esipuheen on kirjoittanut itseoikeutetusti Roman Schatz.

Kamppailuni on tavallisia Fingerpori-kokoelmia pienikokoisempi, ja valittujen strippien aihepiirit liikkuvat sodassa ja politiikassa. Osansa saavat kaikenlaiset kahakoitsijat viikingeistä nykyajan terroristeihin. Stripeissä nähdään mm. Kekkonen äärioikealla ja kuinka Mannerheimin ratsastajapatsas villiinnyttää poliisihevosen. Mukana on tietysti myös Rivo-Riitta.

Osa kokoelman stripeistä on julkaistu aiemmin muissa kokoelmissa, mutta ne jaksavat yhä naurattaa. Kaksi on kuitenkin joukosta poissa. Strippi, jossa sotahistorian panelisti lupaa hätiköivälle kuulijalle: “Minä tulen Sun Tzuhun” sekä strippi, jossa sotilas ostaa vapaan juutalaisen saippuaa, mikä rinnastuu vapaan kanan muniin. Jälkimmäinen kirvoitti keskustelua ja paheksuntaa, ja Jarla pyysikin sen julkaisemista julkisesti anteeksi. Tätä kokoelmaa Jarla kuitenkin lupaa olla pahoittelematta. Hyvä, sillä jos joillekin asioille kielletään nauramasta, sehän on silkkaa fasismia!

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...