Pertti Jarla: Fingerpori : Heräämisopas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eräänä päivänä Heimo Vesa löysi kaupasta asiallisen oloiset housut, mutta pitihän niitä ensin sovittaa. Sovituskopin ovella Jeesus ilmoitti sovittaneensa ne hänen puolestaan. Seuraavana päivänä Jeesus marssi ulos pakkaseen, palasi takaisin sisään, ja tuli ulos turkis sädekehänsä ympärillä. Mahtoi siinä monella mennä aamukahvit väärään kurkkuun, eikä pelkästään naurusta. Nämä ja moni muu uskontoa sivuava Fingerpori-strippi löytyy Heräämisopas-kokoelmakirjasta. Teos oli myös Sarjakuva-Finlandia ehdokkaana.

Juhani Huttusen esipuhe on kiitettävä analyysi huumorin ja huumorisarjakuvan luonteesta. Sarjakuvasta on harvoin kirjoitettu teologiselta pohjalta, ja Heimo Vesan viattomuuden ja häpeilemättömyyden vertaaminen Aatamiin ennen lankeemusta on osuva. Huumori tarvitsee syntyynsä aina vastaparit: viisaan ja ymmärtämättömän, härskin ja konservatiivin. Usein toinen näistä on lukija itse.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 287 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...