Arto Salminen: Varasto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Varastomies Rousku kärrää päivät pitkät maalia, tasoitesäkkejä ja mattorullia maalikaupan varastossa. Viikonloppuisin Rousku pyörittää jatkuvaa yhdenillansuhdetta myymälän Karitan kanssa. Varastomiehen surkeaa palkkaa parannellaan myymällä varastosta kaverille tavaraa ohi kirjanpidon.

Brutaalin arkirealistinen ja lakoninen kuvaus varastomiesten elämästä on karua luettavaa, kaunistelematonta dokumentaatiota siitä, millainen on duunarin osa. Varasto on kritiikkiä yhteiskunnallisia vääryyksiä kohtaan, kuvausta siitä, millaista on elämä kun työtä tekemälläkään ei elä. Vuonna 1998 ilmestynyt kirja on taas uuden taantuman — laman — aikaan kumman ajankohtainen.

Salmisen teksti on kirkasta, taloudellista ja voimakasta. Mustaa huumoria, rivouksia ja arjen läpitunkevaa banaaliutta. Varasto on hauska, koskettava ja yhteiskunnallisesti tarkkasilmäinen lukukokemus.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...