Kansi: Matti Jalasvuori: Virus : elämän synnyttäjä, kuoleman kylväjä, ajatusten tartuttaja

Osta kirja itsellesi

Osta e-kirjana

Elisa Kirja

Osta käytettynä

Matti Jalasvuori: Virus : elämän synnyttäjä, kuoleman kylväjä, ajatusten tartuttaja

kirjoittanut Mikko2.11.2015
Docendo, 2015

Matti Jalasvuoren nimi kannattaa pistää mieleen. Veikkaan, että tästä virologian dosentista kehkeytyy vielä uusi Esko Valtaoja tai Kari Enqvist, siis armoitettu tieteen popularisoija. Ainakin esikoisteos Virus on mainio kirja.

Virus on lähtökohtaisesti kirja biologisista viruksista, mutta karkaa pian monenlaisille kiertoradoille. Kirja käsittelee niin vertauskuvallisempia viruksia kuten meemejä kuin aivan muitakin aiheita, kuten mustia aukkoja ja muuta kosmologian tontille kuuluvaa (Jalasvuorella on tähtitieteenkin opintoja takanaan, joten ihan nollatiedoilla ei näitäkään aiheita käsitellä). Elämän syntyä pohdiskellaan myös pitkään, siihen virukset sentään liittyvätkin.

Pieni vallattomuus aihevalinnoissa ei suinkaan haittaa, kun juttu luistaa niinkin hyvin kuin se Jalasvuorelta luistaa. Tiedettä siivittävät henkilökohtaiset anekdootit ja kaikenlaiset sivupolut ja poikkeamat. Kirja on hyvin kirjoitettu ja mukavaa luettavaa. Tätä kirjaa on helppo suositella tieteen ystäville ja toivon, että Jalasvuori jatkaa populaaritieteen kirjoittamista, lahjoja selvästikin löytyy.

Kuka vinkkaa? Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Osta kirja itsellesi – kun ostat näiden linkkien kautta, tuet Kirjavinkkien toimintaa

Nämä linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos ostat kirjoja näiden linkkien kautta, Kirjavinkit.fi saa osan myyntituloista korvauksena. Näillä rahoilla maksetaan palvelimen kustannukset ja toimitussihteerin palkkio.

Katso myös

Matti Jalasvuori — kirjailijan sivu

Kansi: Universumi sisällämme
Kansi: xkcd : volume 0
Kansi: Kuoleman ja unohtamisen aikakirjat
Kansi: Genesis
Kansi: Darwinin radio
Kansi: Hirmulisko heinäsuovassa
Kansi: Mitä nainen haluaa?
Kansi: Konejumalat
Kansi: Ensimmäinen siirtokunta
Kansi: Ammonite

{ 0 kommenttia… lisää omasi }

Kommentoi merkintää

Seuraa Kirjavinkkejä Twitterissä Seuraa Kirjavinkkejä Facebookissa Seuraa Kirjavinkkejä sähköpostilla Kirjavinkkien Youtube-kanava