Mikael Gylling, Stéphane Rosse ja Teppo Sillantaus: 100% Naisen kanssa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Parisuhde on se moottoriöljy, jonka voimalla viihdekirjallisuus, televisiosarjat ja elokuvat pyörivät vuosikymmenestä toiseen.Vuosina 1995-2008 ilmestynyt Naisen kanssa -sarjakuva toi oman lisänsä tuohon loputtomaan ihmissuhteita käsittelevään aineistoon. Sarjakuva-albumi 100% Naisen kanssa sisältää neljäkymmentäkuusi strippiä, jotka on alunperin julkaistu Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä.

Kolmikon RosseSillantausGylling sarjakuvan ideana on tehdä tieteellistä tutkimusta elämästä naisen kanssa. Sarjakuvassa pyritään vastaamaan seuraaviin kysymyksiin: Miten nainen ajattelee ? Kuinka voi oppia lukemaan naisen toiveita ja odotuksia ? Miten miehen tulisi käyttäytyä naisen seurassa?

Sillantauksen ja Gyllingin tekstit ovat aina tiukan asiallisia. Sävy ei silti ole kyyninen tai ilkeä. Ennemminkin tekstiosuuksia voisi luonnehtia oivaltaviksi ja toteaviksi. Sarjan huumori ei kuitenkaan synny pelkästä kirjallisen ilmaisun jäykkyydestä vaan tavasta, jolla asiallisuus yhdistyy absurdiin kuvitukseen. Esimerkiksi kun miestä kehotetaan olemaan naisten ystävien seurassa mielenkiintoinen ja vaarallinen, kuvassa näkyy Tyrannosaurus Rex runnomassa päivällispöytiä.

Ilman kuvien ja tekstin synnyttämää kontrastia sarjakuvassa tuskin olisi mitään kiinnostavaa. Erityisesti taitava kuvitus ansaitsee kiitoksen. Rosse pystyy yhdistämään selkeän ja realistisen piirustustyylin surrealistisiin aineksiin. Hänen kädenjälkensä muistuttaa paljon 1950-luvun mainosgrafiikkaa ja vanhoja amerikkalaisia seikkailusarjakuvia kuten Taika-Jimiä. Piirrosten tyylikkyys ja vanhanaikainen tunnelma ovat varmasti osasyy sarjan suureen suosioon.

Kolmetoista vuoden ajan julkaistusta sarjakuvasta on ilmestynyt tähän mennessä useampikin kokoelma. Henkilökohtaisesti ajattelen, että sarja menetti parhaimman teränsä jo 90-luvun loppupuolella. Hauskasti aikakausilehden muotoon koottua sarjakuva-albumia 100% Naisen kanssa voi silti suositella kaikille parisuhdehuumorin ystäville ja keittiöpsykologeille.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...