William Faulkner: Ääni ja vimma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailmankirjallisuuden klassikkoteos vuodessa pitää tulevan kirjastonhoitajan tiellä.

Ääni ja vimma kertoo Compsonien perheestä, Amerikan Etelässä, suunnilleen aikavälillä 1920–1945. Maailmaa katsotaan Compsonien perheen jäsenten (joihin kuuluvat myös neekeripalvelijat) silmien kautta. Ja koska he eivät ole mikään seesteinen perhe, teos on yhtä hypnoottista sielunmaisemaa.

Aika liikkuu eteen- ja taaksepäin varoittamatta ja arvaamatta, henkilöt ovat välillä lapsia ja välillä aikuisia, nimet sekoittuvat eikä kaikkia asioita edes kirjan sivuilla lausuta. Olisikin ihan mahdotonta saada tapahtumista mitään selvää ilman myöhemmin lisättyä liitettä, jossa perhe Compson esitellään perinpohjin.

Hahmot ovat niin surkeita ja kohtalot niin satuttavia, ja hulluutta ilmentävä (tai hipova) kirjoitustyyli niin mukaansa tempaava, että luullakseni muistan Faulknerin vielä pitkään.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...