William Faulkner: Ääni ja vimma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailmankirjallisuuden klassikkoteos vuodessa pitää tulevan kirjastonhoitajan tiellä.

Ääni ja vimma kertoo Compsonien perheestä, Amerikan Etelässä, suunnilleen aikavälillä 1920–1945. Maailmaa katsotaan Compsonien perheen jäsenten (joihin kuuluvat myös neekeripalvelijat) silmien kautta. Ja koska he eivät ole mikään seesteinen perhe, teos on yhtä hypnoottista sielunmaisemaa.

Aika liikkuu eteen- ja taaksepäin varoittamatta ja arvaamatta, henkilöt ovat välillä lapsia ja välillä aikuisia, nimet sekoittuvat eikä kaikkia asioita edes kirjan sivuilla lausuta. Olisikin ihan mahdotonta saada tapahtumista mitään selvää ilman myöhemmin lisättyä liitettä, jossa perhe Compson esitellään perinpohjin.

Hahmot ovat niin surkeita ja kohtalot niin satuttavia, ja hulluutta ilmentävä (tai hipova) kirjoitustyyli niin mukaansa tempaava, että luullakseni muistan Faulknerin vielä pitkään.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...