Leena Lehtolainen: Veren vimma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pitkästä aikaa tartuin Leena Lehtolaisen dekkariin, sillä jostain syystä minulle oli tullut niissä tauko. Olin jäänyt 2000-luvun alkuun, joten nyt oli hyvä jatkaa. Vuorossa oli kahdeksas Maria Kallio -dekkari, Veren vimma vuodelta 2003.

Oli suorastaan ilo tavata pitkästä aikaa Maria Kallio, joka onkin juuri palannut äitiyslomaltaan ja pääsee heti ratkomaan toimittajan murhamysteeriä. Annukka Hackman on mennyt uimaan ja surmattu uimareissulla. Hän on juuri julkaisemassa elämäkertateosta kilpa-autoilija Sasha Smedsistä, joten ilmeisesti on joku, joka ei sitä halunnut…

Maria Kallion työpaikallakin on tapahtunut, sillä kun edellisessä kirjassa oli päästy yhdestä vähemmän mukavasta poliisista Strömistä, niin tilalle on tullut Ursula. Naispoliisi, joka osaa olla varsinainen kettu. No, joka työpaikalla (tai kirjassa) tarvitaan hän, josta ei tarvitse tykätä. Tutkimuksia tehdään silti suhteellisen hyvässä yhteishengessä, sillä kun tulee muitakin kuolemia, niin ollaan keskellä isoja kysymyksiä, joihin on saatava vastauksia. Onneksi esimiehenä on Taskinen, joka on kuin ystävä.

Epäiltyjä on roppakaupalla, sillä kun on kilpa-autoilijan elämäkerta kyseessä, niin onhan siellä muitakin henkilöitä. Mutta ketä harmittaa? Kun löytyy toinen käsikirjoitus, vyyhti alkaa selvitä.

Lehtolaisen kirjoissa väkivalta on niin pienessä osassa, että juuri sen takia niitä on mukava lukea. Ihmistyypit ovat mielenkiintoisia ja ajankuva ei ole liian aikapainotteista, koska yhtään ei haitannut lukea kirjaa nyt, vaikka tapahtumat sijoittuvat 2000-luvun alkuun.

Oli kyllä ilo taas olla mukana, vaikkakin lukijan roolissa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...