César Aira: Aaveet / Kirjailijakokous

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Siltalan uutuus César Aira: Aaveet / Kirjailijakokous sisältää kaksi pienoisromaania argentiinalaiselta erikoisten tekstien mestarilta. Aira on vaikuttavan uransa aikana julkaissut yli 70 teosta. Näistä aikaisemmin on suomennettu Varamo ja Maisemamaalari, samanlaisena kahden pienoisromaanin kokoelmana.

Aaveissa 14-vuotias Patri jää aaveiden pauloihin. Aaveet oleilevat rakennusalueella ja ovat näkyviä vain siirtolaisille. Aaveiden maailma on tyystin erilainen.

Kirjallisuuskonferenssissa Aira päästää mielikuvituksensa valloilleen. Sen keskipisteessä on henkilö, jonka suunnitelmana on valloittaa maailma kloonaamalla meksikolaisen kirjailijaneron koulutetun ampiaisen varastaman DNA:n avulla.

Pienoisromaanit tuntuvat olevan eri maailmoista. Niiden välinen tyyliero osoittaa Airan kirjoitusten laajuuden. Aaveiden synkähkö mysteeri löytää mukavasti vastapainoa Kirjallisuuskonferenssin koomisuudelle. Yksinkertaista luettavaa kumpikaan ei ole. Kirja on omiaan syvällistä lukemista kaipaavalle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...