César Aira: Aaveet / Kirjailijakokous

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Siltalan uutuus César Aira: Aaveet / Kirjailijakokous sisältää kaksi pienoisromaania argentiinalaiselta erikoisten tekstien mestarilta. Aira on vaikuttavan uransa aikana julkaissut yli 70 teosta. Näistä aikaisemmin on suomennettu Varamo ja Maisemamaalari, samanlaisena kahden pienoisromaanin kokoelmana.

Aaveissa 14-vuotias Patri jää aaveiden pauloihin. Aaveet oleilevat rakennusalueella ja ovat näkyviä vain siirtolaisille. Aaveiden maailma on tyystin erilainen.

Kirjallisuuskonferenssissa Aira päästää mielikuvituksensa valloilleen. Sen keskipisteessä on henkilö, jonka suunnitelmana on valloittaa maailma kloonaamalla meksikolaisen kirjailijaneron koulutetun ampiaisen varastaman DNA:n avulla.

Pienoisromaanit tuntuvat olevan eri maailmoista. Niiden välinen tyyliero osoittaa Airan kirjoitusten laajuuden. Aaveiden synkähkö mysteeri löytää mukavasti vastapainoa Kirjallisuuskonferenssin koomisuudelle. Yksinkertaista luettavaa kumpikaan ei ole. Kirja on omiaan syvällistä lukemista kaipaavalle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 085 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...