Mauri Kunnas: Aavemaiset tarinat

Aavemaiset tarinat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On kolme Mauri Kunnasta, jotka ovat tehneet minuun erityisen vaikutuksen: Kaikkien aikojen avaruuskirja, Riku, Roope ja Ringo: Värikäs päivä sekä Hui kauhistus! Nämä kolme 1980-luvulla ilmestynyttä klassikkoa jättivät kaikki lapsiminuun omanlaisensa jäljen.

Sen suurimman kuitenkin viimeksi mainittu Hui kauhistus!, tuo pikkuruisen jännittävä, mutta kuitenkin enimmäkseen vain hauska tarinakokoelma. Sen hahmokavalkadi luurankoineen, vampyyreineen ja kummituksineen on vähintäänkin lapsen, miksei yhtä lailla myös aikuisen mieltä kiehtova. Kun tähän yhdistetään ajatus esimerkiksi hammaslääkäriä pelkäävästä vampyyrikreivistä suurine hampaineen, noidasta, joka ei uskalla lentää luudallaan tai lumimiehestä, joka huutaa öisin karmivasti ainoastaan jäätyvien jalkapohjiensa tähden, on kauheus enemmänkin tiessään, tilalla kaikenikäisille sopivaa huumoria.

Aavemaiset tarinat on kolme aiemmin julkaistua Mauri Kunnaksen kummitusjuttuteemaista teosta kansiensa väliin kokoava yhteisnide. Edellä mainittu Hui kauhistus! vuodelta 1985 sai kuusi vuotta myöhemmin jatkoa Vampyyrivaarin tarinoiden muodossa. Näiden lisäksi kokoelmaan on sisällytetty Majatalon väki ja kaappikellon kummitukset -teos vuodelta 1996.

Mitäs tässä siis muuta kuin suosittelemaan; oiva paketti kaikille kummitusjutuista ja Mauri Kunnaksesta pitäville. Kunnaksen itsensä – sekä erään kummitusäidin – sanoin:

”Ilman jännityksen – ja kummitusjuttujen – tuomaa viihdykettä ihmisten elämä olisi paljon tylsempää.”

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaisan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...